Строительство и недвижимость в Украине и мире

Трохи про шафи-купе

Усі знають, що таке шафи-купе. Більшість людей, які бажають придбати або замовити для себе таку шафу, думають, що нічого складного тут немає – прийшов, побачив, замовив. Але потім, коли вони обговорюють замовлення з дизайнером, виявляється не все так просто. Є дуже багато різних тонкощів та нюансів. Що б вам не було сюрпризів, і ви знали, що саме вам необхідно ми напишемо деякі конструктивні особливості і дамо кілька порад.

І так, крім внутрішнього заповнення у шафи є двері – вони бувають декількох типів.

Розстібні – стандартні дверцята. Прості та надійні, кріпляться за допомогою меблевих завіс до бокових стінок меблів.

Розсувні – найпопулярніші в наш час. Їх ще називають розсувні системи. Конструкція дверей має складний механізм, який включає напрямні, по яких рухаються двері за допомогою коліс і обмежувачі руху. Механізм бувають двох типів – нижньопідвісні та верхньопідвісні.

Перший тип механізмів використовується найчастіше для дверей у корпусних шафах. Тут все навантаження дверей припадає на верхню частину меблів. Тому вона не може бути змонтована до гіпсокартону або інших неміцних конструкцій. Тому такий тип механізму не завжди підходить для меблів, що вбудовуються. А ось нижньопідвісні механізми одержують усе навантаження саме на нижню частину. Тому така система вважається найнадійнішою.

Напрямні в механізмах виготовляють із алюмінію або сталі. Колеса роблять із пластику, в деяких випадках їх покривають гумою, гума додає плавності та безшумності руху конструкції.

Складні – в народі називаються “гармошка”, тому що при складанні вони нагадують мєха гармошки. У більшості конструкцій напрямні знаходяться у верхній частині конструкції, а самі стулки складаються з кількох полотен, які з’єднані рухомою фурнітурою.

Рольставні – найпростіший тип, за своїм принципом роботи схожі на роботу жалюзі. І мають такі ж конструктивні особливості – елементи механізму скріплені між собою та рухаються вгору-вниз по напрямним. Величезним плюсом такої системи є простата заміни елементів. Не потрібно знімати ціле полотно, якщо пошкодилася якась частина, варто замінити один елемент і шафа виглядає як нова.

Є ще один тип дверей для шаф-купе – підйомні. Дуже зручні та надійні. Але зовсім не користується популярністю. Справа в тому, що ці механізми коштують не малих грошей і до того ж їх можна застосувати лише в невеликих модулях.

Exit mobile version