Строительство и недвижимость в Украине и мире

Що таке біосептик і його застосування

Комфортне життя за містом неможливо собі уявити без каналізації. Якщо централізована мережа відсутня, то власнику житла потрібно подбати про створення власної системи для очищення стічних вод. Сьогодні питання вирішується завдяки сучасному автономному рішенню під назвою біосептик.

На сучасному етапі застосування біосептику передбачає комбінацію кількох способів очищення: аерації, механічного методу та безпосередньо біологічної очистки. Наявність кількох етапів забезпечує очищення рідини до 98%.

Як відбувається очищення

Стічні води з об’єкту потрапляють у першу камеру біосептику, де вони проходять механічну очистку від різних включень, у тому числі:

Після первинної очистки вода потрапляє у вторинну камеру для повторної обробки. Осад перетікає у перший відстійник.

На наступному етапі підключається біосептик. Рідина невеликими порціями подається у третю камеру, де відбувається її біологічна очистка. Далі очищена вода поступає у наступну камеру та відводиться у технічний колодязь.

Основні різновидності

Біосептики, які пропонують купити виробники, відрізняються матеріалом виготовлення та різними складовими системи очищення. За першим критерієм розрізняють обладнання з металу, бетону, пластику і залізобетону.

В залежності від особливостей системи очищення розрізняють септики з біофільтром і бактеріальні. Перший варіант передбачає проходження водних мас через відстійник, після чого вони потрапляють у наступну камеру, а потім у резервуар з бактеріями.

Після потрапляння на біофільтр каналізаційні стоки перетікають у іншу камеру. Тверді залишки виступають у ролі «їжі» для бактерій, які переробляють їх на компост. Завдяки цьому септик з біофільтром забезпечує не лише механічну, але й біологічну очистку рідини.

У бактеріальному септику основна роль відводиться біологічній складовій. Спеціальні культури та біоферментні препарати ефективно виводять відходи з стічних вод. Але для роботи обладнання необхідний кисень, який забезпечують нормальне функціонування мікроорганізмів. Процес очищення передбачає постійне перемішування.

Якщо порівнювати ці дві системи очищення, то септик з біофільтром виграє у тому плані, що йому для роботи не потрібна електрика. Разом з тим бактеріальний варіант розрахований на постійний прийом стоків, за рахунок чого йому не загрожує промерзання у холодну пору років. Наявність кількох конструктивних типів обладнання дозволяє замовити найбільш підхожу модель.

Exit mobile version