Строительство и недвижимость в Украине и мире

Будівельні матеріали для стін

Будинок своєї мрії можна побудувати з різних будматеріалів. Вибір матеріалу для стін впливає на його експлуатацію, вартість і властивості.

Основна функція стін – це огородження приміщення від зовнішніх факторів, утримання перекриттів і даху і т. д. У будматеріалів є маса властивостей як позитивних, так і негативних.

Стіни можуть бути: важкими, легкими, теплопровідних, паропроникними і паронепроникними, теплоємними, повітропроникними, гігроскопічними, морозостійкими і т. д.

Потрібно пам’ятати, що повітропроникність і паропроникність працюють реверсивно – якщо на вулиці підвищена вологість, то волога надійде зовні всередину.

Цегляний будинок

Цегла є найпоширенішим будівельним матеріалом для стін будинку. Його властивості дозволяють будувати не тільки несучі стіни, але і міжкімнатні.

Людина давно винайшов цегла, і за довгий час його існування з’явилася величезна кількість його різновидів. Кожен вид цегли несе певну функцію.

Дешевше обійдеться будівництво стін з комбінації цегли різних видів і містять синтетичні утеплювачі. Такі стіни нагадують «сендвіч». Ці будинки виходять теплими, але недостатньо міцними.

Стіни з піноблоків

Розглядаючи будівельні матеріали для стін будинку, не слід випускати з поля зору газо – і пінобетон. Своїми характеристиками вони схожі: легкі, теплі і досить зручні при будівництві. Недолік теж істотний – мала міцність.

Керамзитобетонні стіни

Керамзитобетонні плити і блоки виробляють з цементу, гранул керамзиту і армуючого каркаса. Така технологія робить вдома міцними і теплими.

Найчастіше цей будівельний матеріал для стін використовують при будівництві висоток, в приватному будівництві це дорого і складно.

Дерев’яні стіни

Дерево – екологічно чистий будматеріал, що робить його набагато популярнішим в наш час. Такі стіни дуже міцні, теплі і безпечні для людини. Один з недоліків – це дорожнеча. Для того, щоб здешевити цей матеріал, сучасна промисловість почала виробляти клеєний брус. Тут можно ознайомитись з цікавими дерев’яними будинками.

Стіни з пінопласту

Найдешевша і цікава технологія будівництва стін – зведення їх з пінопласту. Такі стіни укладаються як цегляні, але блокові порожнини заливають бетоном і армують.

Каркасне будівництво стін

Ще один популярний вид будівництва – каркасне. У цій технології закладений принцип каркаса з металу, який згодом необхідно обшити листовим матеріалом. Цей спосіб нагадує будівельний конструктор, що дозволяє швидко побудувати будинок.Існує ще багато варіантів будівельних матеріалів для стін. Вибір залишається за вами. Головне потрібно пам’ятати, що будувати потрібно не тільки для себе, а й для наступних поколінь.

Exit mobile version