Строительство и недвижимость в Украине и мире

Рідкі шпалери – що це таке?

Розгладження рідких шовкових шпалер по поверхні здійснюється прямолінійними поступальними рухами теркою. Рухи можна здійснювати у будь-якому зручному напрямку. Наприкінці руху терка повинна повністю відірватися від поверхні. Необхідно уникати безперервних кругових рухів.

Товщина нанесення для правильної витрати матеріалу не повинна перевищувати 2 мм (у пластичній фазі рідких шпалер — при висиханні обсяг зменшитися до 1–1,5 мм). При нанесенні занадто тонким шаром спостерігатимуться розриви в нанесеному шарі, що необхідно виправити наступним зворотним рухом терки. Слід зазначити, що нанесення більш товстим шаром, ніж 2 мм, позначиться тільки на витраті матеріалу і на терміні висихання, але не на якості готового покриття. При цьому, якщо рідкі шпалери наносяться шаром товщиною 2 мм, ми рекомендуємо витримувати однакову товщину покриття по всій поверхні. Тим самим після висихання ми отримаємо на всій площині рівномірну текстуру покриття.

Зазвичай необхідний для нанесення навик виробляється протягом перших 15–20 хвилин роботи, після чого, у подальшому, він відточується і вдосконалюється.

Ми рекомендуємо перший досвід нанесення відпрацювати на рівній прямолінійній ділянці стіни, при цьому бажано покриття стіни вести справа наліво за умови, що терка у Вас в правій руці — це полегшить Вам нанесення і дозволить уникнути зачіпань готового покриття лівим плечем.

Нанесення однієї площини необхідно здійснювати матеріалом з одного замісу, від кута і до кута. Дотримання цієї умови гарантує рівномірний кольорово-текстурний візерунок на площині, що покривається.

Роботу з нанесення рідких шпалер також необхідно закінчити, довівши нанесення покриття по всій ширині до кута, іншими словами, закінчивши площину цілком. Це позбавляє необхідності розмочувати підсохлий край покриття для продовження роботи і також дає гарантію, що кольорово-текстурний візерунок на площині, що покривається, буде рівномірним.

У процесі нанесення та після його завершення приміщення, у якому проводилося нанесення рідких шпалер, необхідно провітрювати. Активне провітрювання сприяє швидкому випаровуванню вологи із щойно нанесеного покриття.

Для надійності додаємо рідким шпалерам міцності за допомогою  нанесення поверх них шара акрилового безкольорового лаку на водній основі. Як результат, маємо шпалери, які миються.

Exit mobile version