Строительство и недвижимость в Украине и мире

Поради з догляду та експлуатації обоїв в інтер’єрі

Поради з догляду та експлуатації обоїв в інтер’єрі. Знайомство зі зразками лінійки обоїв BIOPLAST

Догляд та експлуатація

У процесі експлуатації такі рідкі обої BIOPLAST не вимагають спеціального догляду. Вони мають властивість антистатичності, тобто відсутності електростатичного заряду, і, як наслідок, не притягують пил.

Якщо все ж у кімнаті з покриттям з рідких обоїв проводилися роботи з великою кількістю пилу, то практика показує, що пил, який опинився на стінах, можна просто видалити пилососом.

Рідкі обої — один з небагатьох декоративних оздоблювальних матеріалів, що дозволяють проводити поточний ремонт покриття, не залишаючи слідів цього ремонту. Вся справа в тому, що клейовим компонентом у рідких обоях є КМЦ, що виявляє властивості зворотності. При рясному розмочуванні, наприклад, при підготовці рідких обоїв до нанесення, КМЦ пластичний і клейкий. При висиханні він стає твердою речовиною і пов’язує всі компоненти рідких обоїв. Термін експлуатації не впливає на цю властивість.

Таким чином, рясно розмочуючи покриття з рідких обоїв, ми можемо зробити його пластичним, а висушуючи — ми прибираємо цю властивість.

На практиці це виглядає наступним чином. Уявімо, що покриття отримало механічне пошкодження. Для ремонту пошкодженої ділянки достатньо локально розмочити її водою. Протягом декількох хвилин покриття на розмоченій ділянці стане пластичним. І так само, як і при нанесенні покриття, ми розгладжуємо пластичну масу пластиковою теркою і залишаємо відновлену ділянку сохнути.

Якщо покриття з рідких обоїв забруднене, для відновлення користуємося тією ж властивістю — зіпсовану ділянку локально розмочують, і в пластичній фазі видаляють забруднену частину покриття. На місце вилученого фрагмента наносять і розгладжують необхідну кількість чистого матеріалу. Як правило, в якості матеріалу для відновлення застосовують невикористаний залишок суміші рідких обоїв, висушений, для зручності зберігання, на випадок подібного ремонту.

Для будь-якого декоративного покриття рано чи пізно настає етап, коли після багатьох років експлуатації його необхідно демонтувати. Рідкі обої дозволяють навіть цей етап роботи з ними зробити простим. І знову тут ми використовуємо властивість зворотності.

За допомогою шпалер можна не тільки прикрасити приміщення, але і зробити його більш затишним, без особливих клопотів і великих витрат. Їхня основна перевага: на противагу всім іншим декоративним матеріалам, шпалери — готовий матеріал, що постачається в рулонах і не вимагає після обклеювання стін додаткової роботи.

 

Exit mobile version